Wat is ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een zeer uitgebreide en professionele massage van het hele lichaam waarbij je heerlijk tot rust komt.

Een ontspanningsmassage bestaat uit effleurages (strijkingen), knedingen en drukpuntmassage. Ik wissel de massage steeds af. Dan weer heerlijke lange strijkingen en vervolgens een stevige kneding en zo heeft het veel positieve effecten op lichaam en geest. Zo ontspant het harde, gespannen en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, neemt stress weg, de ademhaling wordt regelmatiger en de hartslag wordt rustiger.
Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt en spieren en het zenuwstelsel worden geprikkeld. Hierdoor kan de pijn worden bestreden of zelfs weggehaald.
Aanrakingen (massage) stimuleren de hersenen zodanig dat ze endorfinen (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstillers) produceren.

Massage zorgt voor een betere warmteverdeling in het lichaam. Dat krijgt dan meer voedingsstoffen toegediend vanuit het bloed, wat een positief effect heeft op het groeiproces. Er wordt weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden.